Jag har sedan år 2012 varit ordförande i denna trevliga 40-tals förening och lämnar över till nästa generation att fortsätta det spännande arbetet!

Arbetsuppgifterna har fokuserat kring föreningens ekonomi och förvaltningen av våra hus. Vi har skurit ner större kostnader såsom trädgårdsmästare och sophantering. Vi har även bytt till en ytterst effektiv och serviceinriktad förvaltare. I dagsläget har vi en egen fastighetsskötare som ser till våra hus. Vi har möjliheten att kontakta såväl förvalatare, fastighetsjour, störningsjour m.m dygnet runt. På intäktssidan har vi arbetat med att försöka hyra ut våra lokaler. Ett steg i denna riktning har varit att avveckla en av våra tvättstugor då nyttjandegraden inte stod i proportion till kostnaden. Styrelsen kommer föreslå för stämman att den iordningsställs för uthyrning. Intresset är stort för att hyra lokal. Vi har marknadsanpassat avgiften för våra p-platser och skapat två nya. Återvinningsrummet medför att vi bidrar till en hållbar utveckling och det senaste med matavfallssortering är ett steg i rätt riktning!

Den pågående fasadrenoveringen kommer att medföra minskad värmeanvändning och innebära förbättringar för inomhusklimatet med ökat ljusinsläpp, ljudisolering och fina hus som kommer att hålla långt fram i tiden. Vi har försökt att hålla husens karaktär intakt, dvs bibehålla känslan från tiden de byggdes, 1940-talet.

Jag känner mig nöjd med vad vi åstadskommit under denna tid och har fullt förtroende för föreningens framtid.

Det tyngsta arbetet har styrts upp och jag lämnar öppet för övriga medlemmar i föreningen att få möjligheten att forsätta detta intressanta arbete!

Hälsningar Lena Schotte

Ordförande tackar för sig!